El CNJC s’ha reunit amb la Conselleria de Drets Socials i Inclusió
20 de setembre 2024

El CNJC s’ha reunit amb la Conselleria de Drets Socials i Inclusió

El Secretariat del CNJC s’ha reunit aquest dijous amb la consellera de Drets Socials i Inclusió, Mònica Martínez Bravo; la secretaria d’Infància, Adolescència i Joventut, Teresa Llorens Carbonell; la directora general de Joventut, Clara Quirante Soriano i el director de l'Agència Catalana de la Joventut, Bartolomé Agudo López.

Durant la reunió, el Secretariat ha aprofitat per parlar de diversos temes com la situació del jovent en l’actualitat i la tasca del govern per potenciar l’associacionisme juvenil. En aquest sentit, el CNJC ha posat sobre la taula la urgència d’executar el desplegament de l'eina de suport a l'associacionisme juvenil, que contempla la Llei de Foment de l’Associacionisme, aprovada al Parlament el desembre del 2023, per tal que pugui ser efectiva aquest nou curs que engeguem.

Així mateix, també s’ha tractat l’estat de les entitats juvenils i del mateix CNJC, així com la situació d’emergència que pateix el jovent per poder-se emancipar davant d’unes condicions de precarietat laboral cronificada i un mercat especulatiu immobiliari que no garanteix el dret l’habitatge.

D’altra banda, el Secretariat també ha remarcat la imprescindible tasca de foment de l’associacionisme que, com a eix vertebrador, el CNJC exerceix al nostre país.

Finalment, han repassat les diferents qüestions que es troben aturades i han compartit els projectes que s’han dut a terme aquests últims tres anys.