Els campaments d’estiu s’han vist afectats a causa de les restriccions de l'Agència Catalana de l'Aigua
Participació i associacionisme | 20 de maig 2024

Els campaments d’estiu s’han vist afectats a causa de les restriccions de l'Agència Catalana de l'Aigua

Les entitats d’associacionisme educatiu de Catalunya denuncien la interrupció forçosa dels campaments d’estiu a la natura a tan sols dos mesos a l’inici de la campanya.

Aquest mes de maig, l’Agència Catalana de l’Aigua ha confirmat que cal tancar 79 dels 156 terrenys d’acampada per manca d’autorització, afectant a més de 200 reserves fetes per als mesos de juny, juliol i agost d’agrupaments, esplais i altres entitats. Els campaments d’estiu de 12.000 infants i joves s’han vist perjudicats.

Les entitats reclamen que abans de la confirmació, l’administració havia assegurat simplificació en les tramitacions, acompanyament i dotació en recursos econòmics. Compromisos que encara no han arribat. 

El passat 17 de maig, en una roda de premsa, Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG), Esplais Catalans i Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC) explicaven que ara mateix estan treballant intensament en el procés de reubicació de les reserves afectades. Estan buscant nous espais per a 8.000 infants i joves. Però la xifra d’afectats és més alta: «tenim 12.000 infants i joves afectats directament i indirectament, si comptem també els que es veuran obligats a compartir el terreny de la seva reserva», afirmen.

Els campaments d’estiu són una de les principals activitats de l’associacionisme educatiu. Els 500 agrupaments i esplais repartits arreu de Catalunya treballen durant tot el curs per a preparar el projecte pedagògic que els envolten. Ho fan amb l’esforç, temps i dedicació de joves voluntàries que fan de caps i monitores, les quals impulsen el seu valor i el compromís amb la sostenibilitat i la custòdia del territori.