Reivindiquem els drets oblidats: Taller per a entitats del lleure educatiu
Gèneres i LGTBIQ+ | 4 abril 2022

Reivindiquem els drets oblidats: Taller per a entitats del lleure educatiu

Des del CNJC i el CJAS (Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats) seguim unint esforços per aportar eines útils a esplais, agrupaments escoltes i altres entitats del lleure educatiu en el treball pedagògic dels Drets Sexuals i Reproductius. Després de la publicació de la guia "Reivindiquem els Drets Oblidats", volem seguir aportant el nostre granet de sorra!

Tractar la sexualitat en espais educatius ha estat sovint un tema tabú o tractat des de l'estigma i la por. Per trencar amb aquest paradigma, és essencial generar espais educatius on es treballi des de l'empoderament, l'autoconeixement, el respecte, i s'apliqui una mirada de drets.

És per això, que en aquesta ocasió oferim 1 procés d'acompanyament on iniciar el procés de treball entorn la sexualitat i els drets sexuals i reproductius basat en la incorporació de mecanismes, la reflexió teòrica i pràctica i la revisió de les dinàmiques internes de l’entitat.  Aquest acompanyament, se suma a els dos processos que ja vam fer amb entitats educatives ara fa uns mesos, i  pretén ser útil per a equips de caps i monitores així com per al treball educatiu amb infants i joves.

El procés d'acompanyament serà liderat per professionals expertes en la defensa dels DSiR i consistirà en 4 sessions de 2 hores cada una, centrades en l'acció, la revisió o la formació segons les necessitats de l'entitat i amb flexibilitat per adaptar-se a l'entitat que la col·liciti, amb la intenció de que es faci entre els mesos de maig i juny.