XABIBA DESPERTA: Congrés juvenil català per la llibertat del Sàhara Occidental
Internacionalismes | 7 març 2022

XABIBA DESPERTA: Congrés juvenil català per la llibertat del Sàhara Occidental

Dissabte 12 de març arriba la primera edició del Congrés Juvenil Català per la llibertat del Sàhara Occidental, amb l’objectiu d’enfortir el moviment pro-Sahrauí català, contribuint a augmentar el seu suport popular i la seva capacitat d’incidència política a les institucions catalanes i estatals. Tindrà lloc a l’Espai Jove la Fontana i comptarà amb espais de treball en xarxa i grups de treball, de posada en comú i d’elaboració d’estratègia així com un espai final de concert i PD.

Les entitats organitzadores són: ACAPS, Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), Juventud Activa Saharaui (JAS), Liga de Estudiantes y Jóvenes Saharauis en el Estado Español (LEJSEE), Madrasa, Sàhara Dempeus i Servei Civil Internacional (SCI).


Treball d’aliances per a l’alliberament del Sàhara Occidental

Per començar el Congrés, de 10h a 14h, Felip Daza dinamitzarà una sessió interna de treball per a generar sinergies entre joves i entitats de la diàspora sahrauí i joves i entitats vinculades al moviment solidari prosahrauí de Catalunya.


Com s’articula una resposta juvenil?

A la tarda, de 15:30 a 16 h hi haurà un espai de parlaments de les entitats organitzadores i de l’Ajuntament de Barcelona, així com l’intervenció d’Abidin Bucharaya, delegat del Front Polisari a Catalunya.

A continuació, de 16:30 h a 18:30 h es dividirà l’acció en quatre grups de treball, dinamitzats per activistes sahrauís i prosahrauís al voltant d’estratègies organitzatives i d’articulació de suport i demandes:

  • Estratègia d’incidència política   
  • Sensibilització i consciència des dels espais associatius educatius
  • Drets Humans i consum estratègic
  • El conflicte i les necessitats del moviment en clau de gènere (Espai no mixt)

Les propostes d’actuació dels grups de treball, es posaran en comú de 18:30 a 20:30h i s’elaborarà un manifest conjunt en clau juvenil per a contribuir a un Sàhara lliure. Aquest espai final, també servirà per establir les properes passes del projecte Xabiba Desperta.

Concert a càrrec de Dantuvi i Joan Palà i PD

Per acabar la jornada de treball, es podrà gaudir del concert de Dantuvi i Joan Palà a les 20:00h i després hi haurà PD! També hi haurà servei de barra i sopar a preus populars.