El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) presenta conjuntament amb col·lectius feministes del territori l’exposició “Estenem la Resposta. El Feminisme davant l’extrema dreta”, amb l’objectiu de visibilitzar les respostes que neixen dels col·lectius que a Catalunya treballen per defensar els drets i les llibertats de les persones en favor d’una societat plural i inclusiva.

La present exposició vol assenyalar les estratègies dels moviments i partits d’extrema dreta per imposar la seva agenda antifeminista i antigènere i valorar el seu impacte en els drets de les dones i del col·lectiu LGBTIQ+

Per respondre a l’auge dels discursos d’extrema dreta, cal seguir generant coneixement col·lectiu per analitzar i comprendre el seu creixement. No es tracta d’entrar-hi en diàleg, sinó de desmuntar les seves fal·làcies. En aquest context de polarització i regressió  en drets, creiem que és vital donar veu a les forces de la resposta comunitària, les accions i mobilitzacions que promouen els col·lectius locals en la resposta unitària davant el masclisme, la LGBTIQ+fòbia, el racisme i el feixisme. Per això es vol donar valor a les estratègies que els moviments i els col·lectius feministes i antiracistes del nostre territori estan posant en pràctica per a protegir-se, defensar-se i continuar advocant pels seus drets i els de totes les persones: Entre totes, tot.


Més endavant aquí mateix podreu trobar un formulari per sol·licitar el lloguer de l’exposició de manera gratuïta i poder portar-la arreu del territori.
Per saber-ne més i si n’esteu interessades, no dubteu en contactar-nos a: [email protected]


Materials bibliogràfics i altres 

L’equip del CNJC per portar a terme aquesta exposició ha fet servir diferents fonts que han estat de molta utilitat, que trobareu a continuació i que us volem animar a consultar. Al final, trobareu també una sèrie de notícies i altres tipus d’informacions que d’una manera o altra, han influït en la feina us presentem a l’exposició.

Volem agrair especialment l’assessorament per part de NovACT a través de la seva  tècnica Núria Millán, i les fonts que van compartir amb nosaltres. També l’Escola Guillem Agulló ens ha compartit literatura específica sobre l’extrema dreta. En tots dos casos,  us animem a donar una ullada als seus materials.