Icona CNJC

Consell Nacional de la Joventut de Catalunya

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) és la plataforma que aplega gairebé cent entitats juvenils de Catalunya i consells locals de joventut. Fundat el 1979, el CNJC promou els interessos de la gent jove a la societat i davant els poders públics. És una entitat de dret públic de base associativa amb personalitat jurídica pròpia.

Qui Som

Notícies destacades | Veure totes les notícies

Emancipació 21 juliol 2022

La pandèmia reforça la precarització del jovent

Analitzem els efectes de la pandèmia sobre les joves en matèria d'ocupació, emancipació i salut mental a partir de l'informe d'Estat de la Joventut 2021

Salut 14 juny 2022

Taula rodona: joves i salut mental

Abordem la situació de la salut mental del jovent amb expertes i des d'una perspectiva comunitària

Emancipació 13 maig 2022

Acords per la plena emancipació juvenil!

El Parlament ha celebrat un debat específic sobre joventut i, concretament, sobre la situació d’emancipació del jovent català. Aquest debat, que no es donava a la cambra des de fa 9 anys, el 2013, ha arribat després que el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya ho demanés al conjunt dels grups parlamentaris el passat novembre.

Salut 4 abril 2022

Reivindiquem els drets oblidats: Taller per a entitats del lleure educatiu

Des del CNJC i el CJAS (Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats) seguim unint esforços per aportar eines útils a esplais, agrupaments escoltes i altres entitats del lleure educatiu en el treball pedagògic dels Drets Sexuals i Reproductius. Després de la publicació de la guia "Reivindiquem els Drets Oblidats", volem seguir aportant el nostre granet de sorra!

Internacionalismes 7 març 2022

XABIBA DESPERTA: Congrés juvenil català per la llibertat del Sàhara Occidental

Dissabte 12 de març arriba la primera edició del Congrés Juvenil Català per la llibertat del Sàhara Occidental, amb l’objectiu d’enfortir el moviment pro-Sahrauí català, contribuint a augmentar el seu suport popular i la seva capacitat d’incidència política a les institucions catalanes i estatals.

Participació i associacionisme 1 març 2022

44a AGO: Crònica

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) hem celebrat aquest dissabte 26 de febrer, a Girona, la 44a edició de l’Assemblea General Ordinària (AGO), el nostre màxim òrgan de decisió. Representants de gairebé una trentena d’entitats d’arreu del país hem debatut durant tot el dia les línies d’acció de futur del CNJC.

Participació i associacionisme 3 febrer 2022

Jornades per al foment de l'Associacionisme: Relatoria

Les I Jornades per al Foment de l'Associacionisme Juvenil a la Plana de Lleida, l'Alt Pirineu i Aran, que vam coorganitzar el CNJC, la Direcció General de Joventut i la Diputació de Lleida el passat mes de juny, ja tenen publicada la relatoria.

Donem suport a entitats a través de

Llibre obert

Guies i materials

Des del CNJC hem editat diferents guies, publicacions i materials sobre diverses temàtiques, des de la gestió associativa fins a la defensa dels drets de les joves. Consulta-les!

Més informació
Edifici

Cessió d’espais

Al Consell Nacional de la Joventut comptem amb una sala polivalent a disposició de les entitats en general, amb especial prioritat dels col·lectius que fomentin la participació i/o associacionisme juvenil.

Més informació
Formulari

Formació i facilitació

Comptem amb un equip de persones dedicades a la formació i a la facilitació, a disposició de les entitats. Aquest equip s’encarrega d’oferir diferents formacions i facilitacions a les entitats que així ho demanen.

Més informació
Cartell de novetat

Creació d’entiats i CLJ

Oferim un servei d’acompanyament especialitzat i personalitzat, per part d’una persona externa, de creació de noves entitats juvenils o Consells Locals de Joventut.

Més informació

Agenda | Veure llistat