Equip de formadores
El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya comptem amb un equip de persones dedicades a la formació i a la facilitació, a disposició de les entitats. Aquest equip s’encarrega d’oferir diferents formacions i facilitacions a les entitats que així ho demanen.
Des de l’equip de formadores i facilitadores del CNJC es vol respondre a les necessitats formatives del món associatiu oferint formació en temes clau i acompanyament de processos a entitats i grups de joves.
Es vetlla per aportar continguts de qualitat i aprofundir en les qüestions rellevants per al jovent, per tal de promoure que les associacions juvenils i els grups de joves incorporin aquests aprenentatges en el seu dia a dia.
Pots consultar el catàleg de formació i facilitació aquí
Vols rebre una formació i/o facilitació?
Les demandes de l'equip de formació s'han de realitzar amb un mínim de 30 dies d'antel·lació.
Per a qualsevol dubte, contacteu-nos a [email protected] o truqueu al 93 368 30 80 o al 623 13 50 57
*L'acceptació de les sol·licituds d'entitats del CNJC està sotmesa a la disponibilitat pressupostària i a l'equilibri entre entitats
Itineraris de formació
Juntes ho podem tot
És un itinerari que treballa l’associacionisme com a eina de participació en el jovent. Pot ser des d’una perspectiva teòrica (perquè associar-se, amb quins objectius, formes d’organitzacions). Però també dotant d’eines a qualsevol entitat per millorar la seva gestió interna (de grup) així com la gestió de projectes (plans de treball, pla estratègic).
Transformem-nos des dels feminismes
Aquest itinerari és una formació on es fa un recorregut que comença des dels inicis del feminisme mainstream, i que després va recorrent totes les mirades crítiques que hi ha des de perspectives decolonials i antiracistes, per tal de treballar com a entitat les aportacions que el feminisme en la seva diversitat de mirades pot tenir a tots els reptes actuals d’una entitat (reconeixement de rols, inclusió cultural i d’origen, dinàmiques de torns de paraules…).
Com fer incidència política sense morir en l’intent
La incidència política és una eina clau de participació i autoorganització juvenil. És un exercici per retornar la sobirania a la ciutadania i un procés d’aprenentatge en si mateix.
Com a entitats juvenils, tant formals com informals, tenim la capacitat i legitimitat per pensar, planificar i impulsar campanyes d’incidència política en clau jove als nostres pobles, barris i ciutats. Posem-ho en pràctica per ser part activa en la transformació social!
Polititzem el malestar: Cap a una gestió col·lectiva de les emocions
Aquest itinerari pretén oferir un treball continu i d’aprofundiment sobre la salut emocional del grup sol·licitant. La proposta pretén, per una banda, acompanyar i facilitar processos grupals partint de les necessitats concretes de la pròpia entitat, i per altra banda, complementar-ho amb marcs teòrics de referència per poder conceptualitzar i analitzar les experiències vivencials que travessen el grup. L’itinerari busca promoure una transformació real en l’entitat treballant aspectes com la presa de consciència emocional, la comunicació no violenta i l’estructura i funcionament del grup, entre d’altres. S’aborda la dimensió tant individual (de la persona) com col·lectiva (del grup i cap a l’entorn) amb la voluntat de generar estratègies i accions concretes de canvi.
Formadores
Teresa Oliveres Fernando
Anna Sesto Hernández
Atzar Piña i Molero
Clara Presas Bassa
Marcel Birules Maeso
Ria Dueñas Ramírez
Paula Isern Cáceres
Iulia-Sidonia Kozel
Duran Matamoros Mestre
Laura Parente Galindo
Pau Peralta Martínez
Mireia Picas Serra
Mar Sullà Camprubí
Aliou Diallo