20a edició dels Premis de l'Associacionisme Juvenil!
Participació i associacionisme | 16 novembre 2022

20a edició dels Premis de l'Associacionisme Juvenil!

Les associacions i organitzacions juvenils hem tornat a reivindicar el nostre paper transformador i com a motor de canvi social! A la Festa dels Premis de l’Associacionisme Juvenil, que vam celebrar aquest pasat dissabte a la Nau Bòstik de Barcelona, vam voler tornar a donar reconeixement a la feina diària de centenars de joves associats a Catalunya a través dels Premis de l’Associacionisme Juvenil i els Premis de l’Educació en el Lleure que atorga el CNJC. 

La Festa, amb la mirada posada en la reivindació de posar en valor les entitats juvenils, així com el reclam de necessitats en un entorn permanentment abandonat a ulls de l’administració, va ser l'acte principal d'un vespre en que vam retrobar-nos per conèixer els projectes que enguany han merescut els premis de les 4 categories:

  • Premi Orgull, destinat a reconèixer projectes efectuats el 2022 protagonitzats per joves associades orgulloses d'allò que han fet, jo que les ha transformat a elles i al seu entorn més proper i que consta d’un vídeo promocional valorat en 300€: A l’Agrupament Escolta i Guia Lo Manaix, que celebra el seu 20è aniversari i que el seu projecte educatiu té com a voluntat educar per la transformació social, mitjançant una metodologia per projectes seguint un mètode propi (Pedagogia del Projecte) i la Llei Escolta i Guia.

  • Premi Impacte, enguany contribuir a fer possibles projectes i iniciatives que contribueixin a fomentar l'ús social de la llengua catalana i que consisteix en 2000€ a destinar al projecte premiat i la difusió del projecte mitjancant les xarxes sociaIs del CNJC: al projecte La Tangent, un projecte impulsat per joves que busca consolidar-se com una plataforma de referència dins del sector periodístic i cultural juvenil de Catalunya.

  • Premi Horitzó, amb l’objectiu de donar suport econòmic a idees brillants i transformadores que tenen associacions juvenils i que volen dur a terme durant el curs 2022-23. Consiteix en 2000€ a destinar al projecte premiat i la difusió del projecte mitjancant les xarxes sociaIs del CNJC: a l’associació cultural i popular de l’Esquerra de l’Eixample, que amb el Casal Popular Lina Òdena, impulsat per jovent, vol ser un espai de reunió i vertebració del moviment comunitari al barri, un espai de trobada per les veïnes, un equipament que permeti resoldre necessitats immediates des de l’autogestió.

  • Premis Estímul de l’educació en el lleure: Coorganitzats amb la Fundació Carulla i destinats específicament als projectes i entitats del sector de l’associacionisme educatiu. 2 premis de 800€ cadascun, que enguany han anat a parar a les mans de l’Agrupament Escolta i Guia La Canadenca, de Vilafranca del Penedès, i l’Agrupament Escolta Ermessenda del Casc Antic, de Barcelona.

  • Premi Estímul Plus: Un únic premi de 1500€, també en reconeixement del sector de l’educació en el lleure i amb el qual s’ha guardonat a l’Agrupament Escolta i Guia Berenguer el Gran, pel seu projecte destinat a la creació d’uns horts urbans amb la coordinació i la cessió de l’espai per part de l’ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Vam tornar a demostrar que el jovent és un present imparable que segueix sent el protagonista d’experiències transformadores que contribueixen a la justícia i cohesió social dels pobles i ciutats des del compromís i la participació en els afers col·lectius. Ens retrobem l'any que ve!