Aplec 2023: Essencials per transformar
Participació i associacionisme | 16 novembre 2023

Aplec 2023: Essencials per transformar

El cap de setmana del 12 i 13 de novembre el CNJC i les entitats membre vam celebrar la primera edició de l'Aplec, l'espai de retrobament, debat i definició de reptes i estratègies que cal seguir des del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya per als propers mesos. A l'alberg juvenil de Coma-ruga, vam passar-hi un cap de setmana intens que ens va permetre tenir una mirada llarga de passat, per entendre el Consell al llarg dels anys, plantejar nous consensos i objectius de present i per al futur.

La trobada va inciar dissabte 12 amb una taula rodona formada per membres dels secretariats del CNJC des de la seva fundació. Així, va comptar amb la participació de Joaquim Fradera, fundador del Consell, Oriol Illa, president entre el 2001 i el 2003, Sergi Contreras, president del 2012 al 2014, i Marta Rosique, membre del secretariat entre els anys 2015 i 2017. La xerrada va ser un repàs històric del CNJC per ajudar-nos a comprendre com ha evolucionat al llarg dels anys fins a esdevenir el que és actualment, i ens va servir per posar les bases del que acabà sent el cap de setmana. Al llarg de la resta del dia de dissabte vam seguir treballant com a entitats, amb l'ajuda i facilitació de l'Equip de Formadores del CNJC, al voltant dels reptes de futur de l'entitat, així com del funcionament actual del Consell i cadascun dels espais de representació i participació. Tot amb espai també per a l'oci i compartir el dia a dia de les entitats entre nosaltres, teixir sinèrgies i trobar punts de treball en comú per seguir avançant.

Diumenge el protagonisme va ser per als àmbits d'actuació que vindran amb el proper pla de treball, i vam treballar per definir i prioritzar el que serà l'acció del CNJC el 2024. I aprofitant l'avinentesa i l'espai de trobada, vam celebrar la 46a Assemblea General Extraordinària, a la qual es van aprovar una sèrie de resolucions i l'entrada d'una nova entitat, la Joventut Catakana d'Esperanto.

I així vam tancar l'Aplec 2023, amb un clam per reconèixer la feina de l’associacionisme juvenil, per reivindicar-nos com a motor de transformació social i per a la conquesta de drets.
Moltes gràcies a totes les joves i entitats que vau venir i vau participar per seguir fent créixer la veu de l'associacionisme juvenil català.

ESSENCIALS PER TRANSFORMAR: MÉS ASSOCIACIONISME, MÉS DRETS!