Èxit d’assistència als tallers d'Unfollow a les Violències Masclistes a la Catalunya Central
27 de novembre 2018

Èxit d’assistència als tallers d'Unfollow a les Violències Masclistes a la Catalunya Central

Més de 80 persones van participar el passat dilluns 26 de novembre a l’acte de presentació i els tallers formatius del projecte ‘Unfollow a les Violències Masclistes’ al Palau Firal de Manresa.

Professorat, monitores, caps d’agrupament i educadores de diversos àmbits van poder gaudir de les formacions per tal treballar amb joves i adolescents les violències masclistes als entorns digitals, tant a les aules com en l’àmbit del lleure educatiu.

La delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps i Roca, va donar la benvinguda a les assistents i a continuació, Georgina Rodríguez, membre del secretariat del CNJC i responsable de l’àrea de Gènere i Interculturalitat, va presentar breument el projecte educatiu, destacant la importància de combatre el masclisme i les seves violències en tot els àmbits de la vida, però especialment en el món educatiu.

Més tard, l’associació Educació per a l’Acció Crítica (EdPAC) va exposar-nos en format xerrada la complexitat de la realitat del masclisme a les xarxes: com el patriarcat s’adapta als nous mitjans per tal de seguir reproduint els rols masclistes i les seves opressions. També van detallar-nos algunes de les diferents violències sexistes que es donen o s’incrementen a Internet: sexpreading, control a la parella, masculinitat i privilegi, pressió de grup, humiliacions públiques, ghosting o suplantació d’identitat entre d’altres.



Tot seguit es van explicar la guia i els diferents recursos i fitxes de suport que el projecte proposa a les educadores i educadors, i la borsa de formació del CNJC va dinamitzar una sèrie de tallers formatius per tal de posar en pràctica aquests recursos i aprendre a dur a terme tallers sobre la temàtica amb joves i adolescents.

Sobre el projecte ‘Unfollow a les Violències Masclistes’

El projecte educatiu, que es va presentar per primera vegada el passat mes d’octubre a Barcelona, és una inciativa del CNJC amb la col·laboració de la Cooperativa Candela i l’associació EdPAC, i amb el suport de l’Institut Català de les Dones.

Més informació sobre el projecte.