Presentació de l'informe: Del sistema de (des)protecció al carrer
Migració i racisme | 13 setembre 2022

Presentació de l'informe: Del sistema de (des)protecció al carrer

El proper dimarts 20 de setembre al vespre, el CNJC presentem públicament el seu darrer informe, elaborat durantels darrers mesos: El sistema de (des)protecció: joventut migrada extutelada a Catalunya i vulneracions del dret a l'habitatge. Aquesta serà a dos quarts de set de la tarda a la Sala Roman Polankik de la Nau Bòstik, a Barcelona.

L'informe posa el focus en la joventut migrada extutelada tot buscant analitzar les limitacions del sistema d’acollida i acompanyament a infants i adolescents a Catalunya un cop assolida la majoria d’edat així com visibilitzar les barreres i vulneracions del dret a l’habitatge amb les quals es troben i que en alguns casos poden empènyer a situacions de sensellarisme juvenil. Així mateix, els 3 capítols de l’informe recullen un seguit de recomanacions amb clau d’incidència enfocades a incentivar una resposta basada en un enfocament de drets. 

L'acte de presentació comptarà amb una primera part de presentació de l’informe, taula rodona moderada amb les expertes que han col·laborat en els diferents articles, i posterior debat. Així doncs, l'acte el protagonitzaran la periodista especialitzada en assumptes internacionals Marta Díez Alonso, representants de l'Observatori DESC, de la Fundació Arrels, del Grup de Suport a Joves de Tarragona i l'Einar Non Binary, membre de la Unió de Joves Extutelats de Catalunya (UJEC), així com amb les membres del secretariat del CNJC. També tindrem la sort de comptar amb l’exposició fotogràfica ‘Los Valientes’, de la periodista i fotògrafa Alicia Fàbregas, que fa un relat visual d’algunes de les 90 joves migrades que el 2020 es veien obligades a sobreviure al carrer o ocupar a Tarragona i pobles dels voltants.   


Us esperem el proper dimarts 20 de setembre al vespre a la Nau Bòstik!