‘Unfollow a les Violències Masclistes’ al Saló de l’Ensenyament 2019
21 març 2019

‘Unfollow a les Violències Masclistes’ al Saló de l’Ensenyament 2019

Aquesta setmana hem estat al Saló de l’Ensenyament 2019 presentant a professorat de secundària i educadores de diferents àmbits el projecte ‘Unfollow a les Violències Masclistes’.

Una vintena de professionals de l’educació s’han acostat a la petita formació i s’han interessat per la importància de prevenir d’arrel les violències masclistes als entorns digitals. S’han exposat i explicat els diferents recursos, com la guia, que a través de la història (fictícia però molt realista) de la Laura, una noia jove víctima d’un cas de sexpreading*, va relatant els diferents tipus de violències que el jovent es troba quotidianament a les xarxes.

La novetat del projecte és que pretén abordar i prevenir aquestes violències, però ho fa des d’una perspectiva juvenil, sense paternalismes i sense criminalitzar ni estigmatitzar les pràctiques sexuals, ni el jovent ni els propis canals digitals.

La presentació de la iniciativa s’ha fet en el marc de la jornada de tallers organitzada per la Generalitat de Catalunya al Palau 2 del Saló de l’Ensenyament 2019.

*Sexpreading: Difusió no consentida a través d’Internet d’imatges d’una persona de caràcter sexual o interpretades com a tal.

Sobre el projecte:
La iniciativa del CNJC s’ha desenvolupat en col·laboració amb diverses entitats expertes en la temàtica, com la Cooperativa Candela Acció Comunitària i Feminista, i Educació per a l'Acció Crítica (EdPAC), i compta amb el suport de l'Institut Català de les Dones.
Més informació...