‘Unfollow a les Violències Masclistes’ visita les Terres de l’Ebre
28 novembre 2019

‘Unfollow a les Violències Masclistes’ visita les Terres de l’Ebre

Les violències masclistes són malauradament una realitat aclaparadora en el conjunt de la nostra societat. Malgrat que la mirada estigmatitzadora i adultcentrista assenyali el jovent com a sector de la població on el masclisme es reprodueix de manera especial, el patriarcat és un sistema estructural que es transmet en tots els estrats de la societat a través de mecanismes de reproducció com l’educació. Les persones joves no deixen de ser un reflexe del masclisme imperant en la nostra societat.

Les noves tecnologies, aplicacions i xarxes socials no són més masclistes que les formes tradicionals de relació o els mitjans de comunicació convencionals. Ara bé, l’anonimat i la immediatesa d’aquestes nous models d’interacció han permès al masclisme adaptar-se als nous temps i reconfigurar-se per seguir perpetuant les violències, però amb particularitats diferents: ciberassetjaments de diferent tipus, sexpreading, control de la parella a través de les xarxes socials, imposició de rols i models de bellesa impossibles, enviament no consentit d’imatges compromeses…

El projecte “Unfollow a les Violències Masclistes”, que aborda el masclisme als entorns digitals entre joves i adolescents, arriba a la ciutat de Tortosa el proper 12 de desembre. L’acte tindrà lloc a la Sala Terres de l’Ebre de la Delegació del Govern de la Generalitat a Tortosa (Pl. Gerard Vergés, 1). 

Es tracta de la presentació del projecte educatiu, que compta amb una guia i uns recursos que pretenen donar eines a entitats juvenils, professorat de secundària i jovent en general per tal de prevenir i abordar el sexisme quotidià i les relacions abusives que es donen, també, a través dels entorns digitals. A l’esdeveniment, també tindrà lloc una formació oberta per a professorat i educadores de diferent tipus.

La participació és gratuïta, però es requereix inscripció prèvia en aquest enllaç.PROGRAMA:
16.15h Obertura de portes
16.30h Benvinguda i presentació: Joves, violències masclistes i xarxes socials. La importància de la prevenció.
16.45h Violències masclistes en entorns digitals: posem-hi nom!
A càrrec del CNJC (amb la col·laboració de Candela i EdPac)
17.30h Treballem la prevenció a l’aula i als espais associatius. Presentació de les fitxes d’activitats per a educadores i professorat.
A càrrec de la Borsa de Formació del CNJC
17.45h Taller de posada en pràctica de les fitxes de suport
19.30h Cloenda