El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, el Sindicat de Llogateres i l'Observatori DESC publiquem una nova eina amb l'objectiu de difondre la situació relativa a les joves i els lloguers arreu del territori català, així com les problemàtiques a les quals ens enfrontem i les claus per com afrontar les situacions, traves i absusos a l'hora de buscar i entrar a viure en un habitatge. Tot, a través del portal jovesllogateres.cat.

Després d'haver treballat a fons en conèixer la situació del jovent respecte el lloguer i l'accés a l'habitatge a través de la Radiografia, el CNJC hem vist la necessitat de generar una eina útil i a l'abast de tothom, que apropi de manera sintetitzada els continguts que defineixen la situació del lloguer en persones joves a casa nostra i que ofereixi informació sobre com afrontar la necessitat d'emancipar-se, que sovint es tradueix en una cursa d'obstacles davant els interessos del mercat immobiliari.

Així doncs, en aquesta pàgina hi trobareu 4 apartats d'interès:

  • Territoris: On podreu conèixer les dades de cada vegueria o regió territorial, per entendre quin es el mapa de la situació d'habitatge del conjunt del país.
  • Problemàtiques: On trobareu els entrebancs principals que pots haver de fer front com a jove llogatera a casa teva i com pots generar resistències per fer-hi front, individualment i col·lectivament.
  • LES CLAUS: La informació i consells necessaris per sobreviure al dia a dia de buscar, trobar i viure en una vivenda, ja sigui sola o acompanyada. Conèixer els teus drets és imprescindible per defensar-los!
  • Recursos: Més materials que hem anat treballant i editant al llarg dels anys, queus poden ser d'interès i us poden ajudar a trobar el model d'habitatge que més us encaixa. Recordeu que hi ha vida més enllà de la compra i el lloguer!

jovesllogateres.catNotícies relacionades

TV3 20 gener 2022

Les ajudes al lloguer per a joves

Intervenció de la Nessa Molina, membre del secretariat del CNJC, al programa Tot es Mou de TV3 per valorar la implementació del "bo jove"

La Vanguardia 4 maig 2022

El CNJ reclama un pla de xoc per a l'habitatge, millorar l'atenció a la salut mental dels joves i avenços laborals

El Consell Nacional de la Joventut ha elaborat un document amb un seguit de propostes que vol que es debatin durant el ple monogràfic sobre joventut q...

El Punt Avui 13 maig 2022

El ple reclama més habitatge públic destinat als joves

En un debat específic sobre emancipació juvenil, es demana un Pacte Nacional per a l’Habitatge

Nació Digital 8 novembre 2022

Fer realitat el dret a l'habitatge

"La majoria de joves consideren que han estat víctimes dels abusos en relació amb l'habitatge, ressalta l'última radiografia Joves llogateres i dret a...