Jornades per al foment de l'Associacionisme: Relatoria
Participació i associacionisme | 3 febrer 2022

Jornades per al foment de l'Associacionisme: Relatoria

Les I Jornades per al Foment de l'Associacionisme Juvenil a la Plana de Lleida, l'Alt Pirineu i Aran, que vam coorganitzar el CNJC, la Direcció General de Joventut i la Diputació de Lleida el passat mes de juny, ja tenen publicada la relatoria.  Aquesta en recull les principals conclusions de cadascun dels espais de treball col·lectiu que vam dur a terme. Així, les reflexions, aportacions i resultats que van definir les professionals i tècniques de joventut, juntament amb les membres de l'Equip de Formadores del CNJC que dirigien les sessions, queden agrupades i a l'abast de tothom per seguir enfortint l'associacionisme juvenil, no només a Lleida, sinó arreu del territori català.

En aquest document hi trobareu dos blocs diferenciats. D'una banda, les conclusions de la taula rodona, que va ser la primera fase de les jornades. A més de poder recuperar la conversa sencera, a través d'aquesta relatoria coneixereu les ponents que en van ser protagonistes i les principals reflexions que se'n van derivar. A més a més d'algunes vies de treball suggerides per seguir avançant en la matèria.

De l'altra, els reptes que es van plantejar a la jornada presencial de Seró, en la qual van participar una vintena de tècniques de joventut d'arreu del territori lleidatà. Aquests reptes, que us animem a descobrir, no només contenen una diagnosi, sinó que van acompanyats d'idees per al treball de les professionals de joventut, apostes polítiques de les quals necessiten els reptes i que poden ajudar a definir el camí de les administracions per assolir-los i propostes de bones pràctiques per veure com la transformació associativa es va impregnant a cada punt del territori.

En definitiva, aquesta relatoria és el recull d'unes primeres jornades de treball destinades al foment i enfortiment de l'associacionisme que han de ser la base d'una aposta ferma per aquests objectius, des de la Plana de Lleida, l'Alt Pirineu i l'Aran a la resta del territori català.

Podeu llegir-la sencera més avall.